perjantai 1. kesäkuuta 2012

Syöttöpunnituksia.

Nestori oli pikkuvauvana melkoisen väsynyt, eikä jaksanut kunnolla imeä rinnasta. Vähän yli viikon ajan me tehtiin syöttöpunnituksia ja tuputettiin tarvittava määrä pumpattua maitoa imetyksen päätteeksi vielä pullosta. 

Pieni syöttöpunnituksessa tarjottimella keittiövaa'alla.

Sama tarjotin, sama lapsi 9 kk myöhemmin.
Melkein tekis mieli mennä avoimeen neuvolaan tekemään syöttöpunnitus :) Tiedän, että Nestori saa tarpeeksi maitoa, mutta olisi hyvin mielenkiintoista tietää paljonko se saa.

6 kommenttia:

 1. Vasta tokan kuvan jälkeen tuon kokoeron todella huomasi <3.

  Avoin neuvola on kyllä hurjan näppärä. Meillä oli sellainen vielä raskausaikana, kun asuttiin Espoossa. Täällä sellaista ei ole. Ollaankin vitsailtu, että voitaisiin punnita Ainoa kaupan hedelmävaa'alla :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saiskohan sinne avoimeen neuvolaan oikeesti mennä tekeen syöttöpunnitusta ihan vain mielenkiinnon takia, kun semmoista oikeaa Syytä ei ole.. Mitäköhän kaupassa muut tuumisivat, jos laittaisit Ainon vaa'alle :D

   Poista
 2. Olis kyllä ihan mielenkiintoista tietää paljonko maitoa enää nykyään tulee yhdellä syöttökerralla!
  Jotenkin vaan tuntuu, että vaikka kertoja vielä onkin useampi päivässä, voi maidontuotanto vähän jo olla ehtymässä.. Tai sitten ei, (toivottavasti ei) mutta jotenkin vaan tuntuu että aika tyhjät taskut nuo rupeaa olemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon miettinyt ihan samaa, mutta kuulin ettei syytä huoleen! Kun vauva kasvaa, maitoa ei enää pakkaannu rintoihin, eikä kuuluiskaan pakkautua! Isompi vauva ja taapero saa sen mitä tarvitsee ihan tyhjältä tuntuvasta rinnasta! Sitä maitoa muodostuu koko ajan lisää. Tämän kuulin kun mietin että tuleekohan mulle epämukavat ensimmäiset koulupäivät ja että pitäisiköhän mun ottaa pumppu mukaan varuiks.

   Poista
 3. Ihanat kuvat! :)

  Tuosta paakkuuntumisesta...
  On muuten ihan kamala tunne! Eilen olin siellä pääsykokeissa ja siksi imettämättä tuota 2kk täysimetettyä vauvaa. Kotiin kun pääsin, niin tuntui, että rinnat räjähtää. Ja vauva oli kaiken lisäksi niin tyytyväisen täynnä pulloruokinnasta, että ei edes auttanut olotilaani. Vähemmän fiksuna menin sitten illalla nukkumaan niiden täysien ruokasäkkieni kanssa ja yöllä heräsin siihen, kun pakotti ja lujaa! Rinnoissa näkyi turvonneet maitotiehyet muhkuroina. Olo oli todella kamala.
  Olen tämän päivän yrittänyt hiukan helpottaa oloa tyhjentelemällä pikkiriikkisen kerrallaan imetysten lisäksi, mutta vieläkään ei ole normaali ja mukava olo. Pumpata en haluaisi, etten antaisi elimistölle väärää signaalia maidon tarpeesta. Jospa tämä pian helpottaisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varmasti tuntuu ikävältä! Ole varovainen, ettei tulehdu, jos paakut ei meinaa lähteä!

   Poista