torstai 14. kesäkuuta 2012

Kymmenes kuukausi.

Kröhöm. Meinasi mennä Nestorin 10 kk synttäripäivä ohi, onneksi ystävä aamulla onnitteli :)

Nestori auttaa kotitöissä      


Meidän arki on muuttunut viimeaikoina paljon. Nestori on oppinut liikkumaan, eikä ole enää sylihiiri. Haikeaa ja ihanaa samanaikaisesti. Nukkuminenkin on paljon helpompaa nykyään. Siihen saattaa kyllä vaikuttaa meidän asenteiden muutos. En enää pidä kännykkää makkarissa, en voi siis katsoa kelloa öisin. Silmiä avaamatta ohjaan Nestorin rinnalle ja jatkan uniani samantein. Ja iltaisin Nestori nukahtaa ihanan helposti, imetykseen! Aikaisemmin rinnalle nukahtaminen tarkoitti erityisen levottomia öitä, mutta tällä hetkellä ei tarkoita. Mennään siis siitä mistä aita on matalin, tietty :) Ystäväni onnitteli meitä tässä, me päästään Antin kanssa niin helpolla kun mennään Nestorin ehdoilla, sen Vaiheita kuunnellen. Nyt on semmoinen Vaihe, jolloin Nestori haluaa nukkua kainalossa yöt ja yksinään päikkärit. Sopii meille. Juuri nyt rattaat on ihan nounou hereillä, mutta päikkäreille ne on paljon paremmat kuin liina.

Kiinteän ruoka tarjotaan vieläkin pääsääntöisesti isoina paloina, vaikka Nestori osaa jo pinsettiotettakin! Nestori olisi valmis jo siirtymään pienempään ruokapalaan, mutta me ollaan jymähdetty. Ei olla tehty uudenlaisia ruokia. Liian pientä ruoka ei saa olla, esimerkiksi raejuustoa Nestori lähinnä taputtelee. 

Nestori on pari kertaa ollut pihalla leikkimässä. Tänään ihan tossa meidän pihassa vain. 

2 kommenttia:

 1. Tuo on aina ollut sun ajattelussa ja asenteessa niin ihanan kuuloista, kun menette Nestorin ehdoilla, vaiheesta toiseen <3. Yksi tuttu kerran sanoikin, että lapsen nukahtaessa viereen saattaakin vaikka huomata, kuinka ihana se taaperokin voikin siinä olla <3. (Ts. miksi siirtää väkisin omaan sänkyyn, jos kaikkien nukkuminen sujuukin noin helpommin ja yhtäkkiä sitä huomaakin, että vaihe menikin ohi, ja iso lapsi ei enää nukukaan kainalossa :'). )

  Tuo kuulostaa niin tutulta, että pääsette helpolla, kun kuuntelette Nestoria. Mä toimin mielestäni samoin Ainon kanssa ja hommat sujuvat ihanasti :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan aina ei olla ajateltu näin. Aluksihan yritin saada Nestorin nukkumaan vaunuissa ja pinnasängyssä :) Ja yritin saada sen nukahtamaan muutenkin kuin imetykseen. (Tosin, yhteen aikaan Nestori havahtui huomattavasti useammin, jos oli nukahtanut imetykseen. Enää tuollaista selkeää seurausta ei ole imetykseen nukahtamisella.)
   Ja kantamisesta olen sanonut ihmetteleville, että kohta Nestori ei varmaan halua olla ulkona sylissä, otan tästä ajasta kaiken ilon irti :)

   Mun mielestä sinä olet aina mennyt Ainon ehdoilla, vaikka Ainolla onkin ollut rankkaa. Se on hienoa. Ja helpompaa :)

   Poista