tiistai 31. heinäkuuta 2012

Imetyksestä ja yöunista.


Me luovuttiin unikoulujutuista. Tuntui, että se on vain turhaa stressaamista. Nyt Nestori nukahtaa illalla imetykseen parissa minuutissa. Tosin iltaisin saatan imettää monta kertaa, jos Nestori ei heti nukahda, me palataan takaisin olkkariin leikkimään. Nestori pyytää syliin tai konttaa taputtelemaan sänkyä kun haluaa taas koittaa tulisiko uni. Viimeyönä Nestori heräsi kerran. Viimeviikolla oli öitä, jolloin Nestori heräsi ehkä kaksikymmentä kertaa. Tuommoisten levottomien öiden jälkeen yövieroitusajatukset kyllä pyörivät päässä. Ehkä sitten, jos levottomia öitä on enemmän kuin rauhallisia.


Oltiin tänään asuntomessuilla (minä lintsasin koulusta). Nestori kulki koko päivän neliöliinassa, selän puolella enemmän, sylissä vähemmän. Pari kertaa pysähdyttiin, että Nestori sai jaloitella ja touhuta omiaan (ja minä kuivatella hikisen paitani :)). Kertaakaan koko reissun aikana Nestori ei malttanut ottaa maitohuikkaa! Imetin siis heräämisen jälkeen ensimmäisen kerran vasta viiden jälkeen illalla! Huh huh!

Nyt ymmärrän miksi joistakin äideistä tuntuu, että alle vuosikas vauva voisi vierottua imetyksestä. Jos olisin tarjonnut Nestorille tuttipullosta korvikemaitoa, hän olisi ehkä sitä ottanut, ottihan hän tuttipullosta vettäkin. Onneksi tiesin, ettei Nestori tarvitse muuta maitoa ja ennenpitkää hän malttaa imeä. Kotona maitohuikka ei kiinnostanut heti ensimmäisellä, eikä neljännelläkään kerralla kun tarjosin. Mutta kohta kiinnosti ja Nestori hengailikin aika pitkään rinnalla. Ihana 
Kuvat on viime viikonlopulta. Käytin Leenan vinkkiä, peitettiin salama valkoisella biopussilla. Siten salama ei ole liian terävä, vaan valaisee juuri mukavasti! Parhaiten kuvan saisi, jos lapsi olisi selkä aurinkoon päin, silloin hän ei siristelisi, eikä kasvoille tulisi varjoja hatusta. Ja biopussilla päällystetty salama valaisee kuitenkin lapsen kasvot. 

11 kommenttia:

 1. Nestorilla on kyllä niin kauniita ja ihanan lapsekkaita vaatteita :)

  Meillä on aika lailla samoin imetyksen kanssa tällä hetkellä, jos ollaan reissun päällä voi mennä miltei koko päivä ilman että konsta kaipaa imetystä, joten vierotuskin olisi tällä hetkellä varmasti helppoa. Mutta en kuitenkaan jaksa/halua kiirehtiä sen asian kanssa, mennään pojan tahtiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täälläkin saattais vieroitus olla helpohkoa nyt, mutta sama kun sulla, että en itse halua vielä lopettaa. Ja varmasti illan imetykset on niin tärkeitä Nestorille, että niistä vierottaminen ois oikeesti haastavaa.

   Poista
 2. Eipä sitä yövieroitusta tarvitse kiirehtiä, jos ei yöt eivät käy liian raskaiksi. Olen samaa mieltä, että antaa nukahtaa rinnalle vaan, kun se kerran on nopea ja toimiva tapa. Kyllä siitä ehtii sitten aikanaan vieroittaa :) Meilläkin Ida usein nukahtaa illalla rinnalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että muutkin äidit ovat "laiskoja" ja antaa lapsen nukahtaa illalla imetykseen. Tuntuu että esim neuvolassa se on ihan kaikista pahoista se pahin juttu!

   Poista
 3. Eikö Nestori kompastele potkuhousut jalassa? Mä jouduin laittamaan kaikki terälliset potkuhousut pois kaapista, kun Aarre sotkeutuu vaan niihin teriin ja kaatuilee;)

  Tsemppiä öihin! Meilläkin on öisin aikamoista menoa välillä, että kyllä siinä kaikenlaisia ajatuksia ehtii mielessä pyöriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi on melkoisen napakat potkuhousut ja varsinkin ulkona Nestori nostelee jalkoja teatraalisen korkealle :) Kontatessa housut kyllä valuu, mutta ei se Nestoria tunnu haittaavan.
   Sisätiloissa Nestori on ilman sukkia, jos vaan on tarpeeksi lämmintä. Luin jostain että se auttaa kävelytreeneissä ja kyllä se uskottavalta tuntuukin. Sillain lapsi tuntee paremmin lattian.

   Poista
 4. Mie kanssa painiskelen öiden kanssa. Poju on päättänyt jättää tissittelyt kokonaan yöhön, joten silloin sitä rintaa halutaan ja välillä todella monta kertaa. Itse vaan huomaan, ettei maitoa enää riitä kuin siihen yhteen kertaan. Mitä lie nahkaläpyskää se poju sitten öisin syökään.
  Kivahan se olisi kohta jo nukkua täysiä öitä. Mies sanoi, ettei nyt jaksa ressata siitä. Poju sentään nukahtaa unilauluun ja silittelyyn sänkyyn. Yöllä tulee sitten itku ja halu päästä rinnalle. Ehkä se kohta loppuu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos poitsu on päiväimetyksestä luopunut itse, eiköhän kohta yöimetyksestäkin? :)

   Mää haluisin ensin luopua yöimetyksestä. Mut sit joskus, ei vielä :)

   Viimeyönä Nestori heräsi vain kolmesti. Jeejee :) Ajoittain menee loistavasti, mutta välillä ei ihan niin.

   Poista
 5. Me ollaan pidetty sellasta pehmeää unikoulua kesäkuulta ja ollaan saatu turhat lupsutukset pois. Lapsi kun selvästi söi kaksi kertaa, mutta mun rauhotellessa takaisin uneen ei suostunut menemään ilman pientä lupsausta. Vaihdetiin sit miehen kanssa paikkoja ja nyt mäkin pystyn yöllä tarvittaessa hoitamaan homman ilman että ollaan heti tisseissä kiinni. Ja ihmeesti tuo nyt on alkanut löytää unen päästä kiinni itsenäisesti ja sen kaksi kertaa edelleen syö, jossain vaiheessa ihmeesti vain kerran ja ajateltiin että jatketaan sitten niin jos kerran lapsi itse ohjaa, mut taisi olla satunnainen kerta joten takaisin ollaan kahden syönnin kanssa. Toiveena oli että isäkuukauden kanssa ne ehkä kokonaan jäisi pois, kun siinä olis sitten muutama mahdollisesti aika rankka yö isälle, ja ois kiva jos ei silloin tarvis olla töissä, mutta en usko että kolmessa viikossa ollaan vielä valmiita. Eiköhän se jotenkin hoidu sitten miehen töissä ollessakin.

  Helpottaa jo niin paljon sekin että on välillä jopa 5-6h yhtenäistä unta, sitä on virkeämpi vaikka nukkuis vain sen 6h kuin että nukkuu 9h katkonaisesti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten tuo teidän pehmeä metodi toimii?

   Nestori ei taida kovin usein turhaan lupsutella, paitsi tietenkin noina öinä kun herää sen toistakymmentä kertaa. Mutta onneksi ne on aika harvassa ja liittyy johonkin flunssaan tms.

   Poista
 6. Meillä Neela yösöi 1v8kk saakka ja lopetti sitten itse. Samoin unitutin jötti pois itse 2v iässä. Olen siis sitä mieltä, että kaikki aikanaan ja lapsen tahtisesti. Itse en jaksa stressata ympäristön paineistuksesta tuollaisissa asioissa. (ja samalla kuitenkin mietin jo "kuinka nujerran th:n mielipiteet kiinteiden aloituksesta nyt tuolle yli 4kk vauvalle". Me kun ei haluta vielä ruokien kanssa leikkiä. :D )

  VastaaPoista