sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Nestorilla on potta.Siihen taisi olla joku syy, miksi pottaan kannattaisi tutustua, ennen kuin lapsi osaa nousta seisomaan..? 

Nyt aika monena päivänä Nestori on ollut kotona vallan ilman vaippaa. (Paitsi päikkäreille ollaan vielä puettu vaippa, kun ei vielä oikein tiedetä, miten päikkärivaipattomuus kannattaisi hoitaa, eikä siihen oikein ole vielä tarvettakaan, ehkä..) Kun Nestori alkaa kiemurrella, vaikuttaa venkoilevammalta, ollaan viety Nestori veskin lattialle ja otettu housut pois. Lähes aina Nestori on pissannut siihen. Se on Nestorin mielestä hyvä tapa, mutta me mietittiin, että olisi ehkä hiukan helpompi siivota pisut potasta kuin lattialta, vaikka ei lattialtakaan paha ole. 

Nyt ajatus on semmoinen, että lasketaan poika lattialle, ja pissaamisen aikana siirretään nopsasti potalle. Tänään on kahdesti onnistunut, ja kolmesti ollaan myöhästytty. Saa nähdä, miten käy. Voipi olla, ettei Nestori välitä tehdä tarpeitaan pottaan. Voi olla, että makoillessa se on mukavampaa?

4 kommenttia:

 1. Mulla ei oo vielä pottaharjotukset käyny mielessäkään, mutta aivan hyvin vois vaikka kokeillakin! Tuo vauvojen muhkurainen peppu on kyllä maailman suloisinta.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuvolassa suositeltiin pottailua ihan tutustumismielessä, heti kun vauva osaa istua.

   Ootko nähnyt Kung Fu Pandan? Siinä loppupuolella panda puristaa pakaransa tiukasti yhteen ja mulle tulee se aina mieleen kun nään Nestorin tekevän samoin :)

   Poista
 2. Peppi tekee lähes päivittäin kakan /kakat pottaan.. Muutaman kerran pissukin sinne on eksynyt! Helpottaa huomattavasti kestojen kanssa kun kakat saa pottaan, ja meillä kun kakataan 2-6 kertaa päivässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heeeei, kerrotko miten Peppi aloitti pottailun?

   Meidän idea ei ainakaan eilisen kokemuksen perusteella ollut kovin hyvä :)

   Poista