tiistai 31. tammikuuta 2012

Nestori nukkui läpi yön!

Olen pikkuhiljaa sisäistänyt sen, mitä moni äiti-ihminen on minulle kertonut: Kun viimein vanhemmat oppivat vauvan rytmit ja tavat, vauva muuttaa niitä. Vauvan kanssa eläminen on Vaiheesta toiseen siirtymistä. Yhteen aikaan oli sellainen Vaihe, että nukuimme Nestorin kanssa kahdestaan parisängyssä ja kun Nestori heräsi, hänellä oli aina nälkä, siirisin vauvan toiselle puolelle syömään ja jatkoin itse unia. Antti nukkui ilman häiriötä työhuoneen vuodesohvalla. Sitten oli sellainen Vaihe, kun koko perhe nukkui parhaiten siten, että Nestori oli sivuvaunupinniksessään ja me Antin kanssa parisängyssä. 

Toissapäivänä lueskelin lapsiin liittyviä nettikeskusteluja ja pisti silmään erään äidin kokemus. Äiti nukkui niin levottomasti, että herätti vauvan jatkuvasti. Tämä vauva nukahti öisin uudelleen vain rinnalle. Kuulosti jotenkin tutulta, ihan kuin meidän yöt! Mietimme ratkaisua tähän, ja koimme helpoimmaksi että kokeillaan siten, että minä nukun työhuoneessa. Ja voi jehna! Heti ensimmäinen kokeiluyö oli paras yö ikinä! Nestori nukkui 20:00-07:30 ja söi kolmesti! Klo 22 minä herätin Nestorin syömään ennen kuin itse kävin nukkumaan, Antti tuli hakemaan minut työhuoneesta klo 02, sammuin Nestori kainalossa ja heräsimme klo 04, vaihdoin Nestorin toiselle puolelle ja Nestori nukahti heti mutta minä en. Niinpä hipsin takaisin työhuoneeseen. Heräilin seitsemän jälkeen ääniin ja Antti oli aamupuuhissaan ja Nestori vielä unilla! Olin ällistynyt ja niin iloinen!

Mutta viimeyö oli jotakin aivan uskomatonta! Nestori todellakin nukkui läpi yön! Pantleyn kirjassa läpi yön nukkuminen tarkoittaa viiden tunnin keskeytymätöntä unta, joka sijoittuu puolenyön jälkeen. Ja niin tapahtui viimeyönä! Nestori nukahti 19:30, ja klo 21 havahtui ja söi. Puolen yön maissa Antti tuli hakemaan minua työhuoneesta ja Nestori söi ja minä hipsin takaisin työhuoneeseen. Heräsin juuri ja kello on 06:30 !! Eli Nestori on jo nukkunut kuusi ja puoli tuntia putkeen! Ja kyllä, on hengissä, kävin kurkkaamassa ;)

Nettikeskustelun perhe oli siirtänyt vauvan pinnasänkyineen toiseen huoneeseen, mutta meidän tapauksessa se ei ole ainakaan nyt hyvä ratkaisu. 
Ensinnäkin, Nestori nukahtaa illalla parhaiten parisänkyyn, joko minun tai Antin viereen (kyllä! Anttikin on saanut nukutettua Nestorin).
Toiseksi, meidän työhuoneeseen ei mahdu pinnasänkyä, pitäisi siirrellä muitakin huonekaluja.
Kolmanneksi, en kuulisi Nestoria, kun hän yöllä itkee työhuoneessa, koska nukun korvatulpat korvilla. (Niin, olen herkkäuninen, kellojen tikitys, talon narinat, Antin hengitys häiritsee.)
Ja neljänneksi, Nestori on niin pieni. Jos ei meillä ei olisi työhuoneessa mukavaa vuodesohvaa, toki Nestorin siirtäminen olisi paras vaihtoehto, mutta nyt se ei ole.

Että semmoista täällä nyt, on poikien makkari ja tyttöjen makkari erikseen :) Ja minä heräsin jo toisena aamuna putkeen pirteänä ennen Nestoria! 

Tälläkertaa unikoulun opetus: Älä häiritse vauvan unta pyörimällä siinä vieressä.

13 kommenttia:

 1. Ahaa, Antti kertoi, että oli Nestori pari kertaa heräillyt, mutta oli nukahtanut itse uudestaan!!

  Ja olen niin varman, että jos olisin ollut vieressä, Nestori olisi keksinyt maidon tuoksun ja olisi halunnut pikkui huikat ennen kuin jatkaa uniaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopulta Nestori söi seiskan maissa ja kasin maissa ja jatkoi unia melkein yhdeksään!!!

   En tiiä mikä tän kommenttiboksin noita kellonaikoja vaivaa, kirjoitin ton kommenttini 07:15..

   Poista
 2. "Ja kyllä, on hengissä, kävin kurkkaamassa" :DD Kunnon yöunet olis kans poikaa, tuo minun pienokainen, nimeltään diplomityö, valvottaa ihan tehokkaasti kans.. Korvatulpat ei huono idea, mutta tars löytää sellaset joulukuusimallin tulpat kadonneiden tilalle :( niitä sai aina festareilta, mutta nyt ei löydy mistään :(

  Tuun hei hääpäiväviikonloppunanne Tampesteriin, perjantaina oikein luennollekin =) Onkos teillä suuria suunnitelmia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kun ei nyt hetkeen oo mitään festareita ;) Mut en kyllä tiedä mistä semmoisia joulukuusia saisi. Minä käytän niitä perus keltaisia, ostan apteekista pussillisen kerrallaan.

   Onko sinä viikonloppuna kyykkäkin? Eiks viimevuonna ollut? Oltiin sun synttärilounaalla kun te olitte krapulassa? Ehkä? :)

   Mentäiskö me taas lounaalle? Otan ton pikkujätkän mukaan, mut isoo en sillain tarvii :)

   Meillä ei oo hääpäiväjuhlasuunnitelmia, Saatetaan kysyä mun vanhempia Nestorin seuraks ja mennä vaikka illalliselle.

   Poista
  2. Pitaa sopia lahempana, etta mita ja missa ja millon =) "isoo en sillain tarvi" :D

   Mulle ei sovi korviin juur mitaan, ne on niin pienet... oon kokeillu keltasiakin leikkaamalla pienemmiksi, yök.
   Sellasia joulukuusimalleja kaytetaan kovaaanisissa työpaikoissakin, etta jossain niita kylla myydaan =)

   Poista
 3. Ihanaa, että siellä on mahtava yö takana! Hyvä Nestori! Noita öitä teille lisää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyy sanoa, että Nestorilla oli varmasti valmius tähän jo aikaa sitten, mutta nyt vasta MINÄ tajusin mennä pois häiritsemästä :)

   Poista
 4. Aivan mahtavaa!! Siitä se lähtee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä!
   En oo kyl hetkiin palaamassa makkariin nukkumaan! Saavat pojat pärjäillä :)

   Ehkä parin yön päästä en enää itsekään havahdu tunnin välein :D

   Poista
 5. Meilläkin parani kaikkien yöunet huomattavasti kun siirrettiin Eelis nukkumaan omaan huoneeseen, sekä minä että Eelis herättiin toistemme kääntyilyihin ja öhinöihin. Ja tosiaan se että äiti ei ole maidontuoksuisena vieressä auttaa yösyönnissäkin.

  Kertoi Tarmo vanhemmilla ollessa että häntä häiritsi koko yön kun suklaakonvehdit tuoksui vieressä, ei meinannut saada nukuttua :D Niin ei ihme että maidontuoksu himottaa yöllä vauvaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No uskotaan Tarmoa! :) Ja luulen, että noilla pienillä on vielä tosi herkkä toi hajuaisti! Varmaan Nestori miettii että jes vihdoin se tajus mennä muualle löyhkäämästä :D

   Poista
 6. Voi että, mahtava juttu! Toivottavasti Nestori jatkaa samaan malliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan :) On kyl toiveet korkeella nyt kun oon menossa maate (ihan liian myöhään kyllä..)

   Poista