maanantai 28. tammikuuta 2013

Selkä kipeä.

Viikko sitten tiistaina mun selkä kipeytyi pahasti. Lääkäri ei halunnut määrätä vahvoja kipulääkkeitä tai lihasrelaksantteja, koska niistä saatava hyöty on kuitenkin pieni siihen nähden, että Nestorikin altistuu lääkitykselle imetyksen kautta. Lääkärin määräyksestä olen kävellyt ja kävellyt ja kävellyt. Rattaiden työntämisesta selkä kipeytyy lisää, mutta onneksi reppuselässä voin kantaa Nestoria. En vaan itse pysty heilauttamaan Nestoria selkään, mutta onneksi minulla on ollut apua. Yökylässä oli ystävä taaperonsa kanssa ja sisko tuli nostoavuksi myös :)


Törmäsin netissä hauskaan muunnokseen keep calm and carry on -julisteesta :) Toimii meillä. Jos jommalla kummalla, mulla tai Nestorilla, meinaa hermot mennä, kantoliina kyllä auttaa :)

4 kommenttia:

 1. Mene käymään fysioterapeutille (tai osteopaatille tai kiropraktikolle, kunhan on kunnon osaava ammattilainen). Heillä on paljon lääkäreitä parempi tietämys tukirangan asioista ja osaaminen korjata ongelmien syitä oireiden sijasta.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä!! :)

   Selkä tuntuu päivä päivältä paremmalta, mutta jos ei parane kuntoon saakka tuo on kyllä mun seuraava suunnitelma.

   "Pelkään" vähän, että ammattilainen sanoo selkäkivun olevan kantamisen vika, vaikka olen itse aika varma että selkä kipeytyy kun en urheile tarpeeksi.

   Poista


  2. Mun on tosi vaikea uskoa, että selkäkipu johtuisi kantamisesta ainakaan sillä lailla että ohje olisi lopettaa kantaminen. Minunkin selkä- ja hartiavaivani ovat aika pitkälti näyttöpäätetyöskentelyn vika, mutta ei kukaan ole silti koskaan ehdottanut työn lopettamista. Ja vaikka joku ehdottaisikin kantamisen lopettamista, aina voi sanoa, että ei käy, ehdota jotain muuta.

   Yleensä selkäkivut johtunevat esim lantion virheasennosta tai lihasten epäsuhdasta. Ratkaisuksi voisi tulla turhan heikoksi jääneiden lihasten vahvistaminen sopivilla jumppaliikkeillä. Kävely saattaa osaltaan tehdä tuota, mutta oikeat jumppaliikkeet ovat tehokkaampi ja nopeampi tapa saada tuloksia. Oireet voivat lievittyä myös välittömästi ihan hieronnalla tai fasettilukkojen avaamisella.

   Poista
  3. Kuulostaa kyllä siltä, että tuo kuvailemasi lihasten epäsuhta olisi mun tilanne! Sillä selkäkivut alkoivat kun istuin enimmän aikaa koululla, enkä urheillut juurikaan.
   Mulla helpottaa jo, mutta en halua enää ikinä tuollaista selkäkipua takaisin, eli syytä on kyllä käydä osteopaatilla, kiropraktikolla tai fysioterapeutilla. Fysioterapeutille pääsisin koulun kautta tosi edullisesti, taidan aloittaa sillä!
   Kiitos sinulle Heli <3

   Poista