maanantai 14. tammikuuta 2013

Selässä takin alla.

Edessä kantaessa mulla on ollut Nestorin ja mun ympärillä takki ja kantopaneli. En ole koettanut miten tämä asettuu kun lapsi on selässä, mutta epäilen, ettei kovin näppärästi kun tuossa tuo ylimääräinen tila on edessä.

Jouluaaton aattona, ulkona -18 C.

Eilen sunnuntaina mentiin Nestorin kanssa kahden serkun synttäreille. Kävelymatkaa vähän yli tunti. Liian pitkä matka, että uskaltaisin lähteä rattailla (jos Nestori kyllästyy, olisin aivan pulassa). Ja liian pitkä matka että varmuudella jaksaisin kantaa edessä. Yksi vaihtoehto olisi ollut pukea Nestorille haalari ja sitten sitoa selkään, mutta ilma oli senverta viileä, että mua pelotti että sen jalat jäätyy matkan aikana. Muistin sitten tämän ikivanhan takin! 

Testattiin mahtuuko tämä takki kahden ihmisen päälle.
Mahtui!! :)

Punainen fleece on kantokauluri, eli kaksi kauluria kiinni toisissaan.

Takaisin tultiin bussilla ja silloin kannoin Nestoria edessä. Mukavampi kun voin istua paremmin bussissa :)

Kovin tyylikäs se ei ole, mutta kehtaan lenkillä ja lähikaupassa kyllä.

Haaveissa vähän tyylikkäämpi, kantamiseen tarkoitettu takki. Jonka kanssa kehtaisin kaupungillekin :) Kaverilla on onneksi ylimääräisenä, ehkä ostan sen. Jos se sopii meidän ylle.

12 kommenttia:

 1. Hienosti nuori mies mahtui tuonne tavistakin selkäpuolelle :) Mä en olekaan koskaan kokeillut vastaavaa, vaikka etupuolella olenkin lasta pitänyt vanhan untuvatakin sisässä. Yleensä ollaan menty molemmat omissa ulkovaatteissamme ja olisko vaan kerran yli 20 asteen pakkasilla kun luulen lapsen vähän palelleen.
  Kantotakista olen kyllä haaveillut, mutta hintaa niillä on aika paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan totta, se on vain vaatetuskysymys :) Ehkä sinne untuvatakin alle mahtuisitte yhdessä Leila selässäsi?

   Poista
 2. Piiri pieni pyörii Suski vinkkasi minulle blogistasi ja parista postauksesta (kantamisesta osa 1&2) ja halusin vaan kiittää hienoista vinkeistä ja ohjeista, joita tämä liinailun vasta-alkaja kovasti kaipasikin! :) Oli kiinnostava lukea että 2-4kk vauvat eivät välttämättä viihdy kantovälineissä, minä kun olen harmitellut oman kaksikuukautiseni kitinää ja itkua kun häntä yritän liinassa tai Manducassa kantaa. Syy voi toki olla joku muukin (kuten väärin sidottu liina), mutta tämä tieto lievensi sitä omaa hämmennystä ;)

  Oikein hyvää kevään odotusta sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten ihana kuulla! Kurkkasin blogiisi ja hyvin ammattimaiselta näytti :) Toivottavasti vauvan "liinalakko" menisi pian ohi.

   Poista
 3. öö, miksei tunnin kävely onnistuisi rattailla? Siis ihanko oikeasti lapsi ei sen vertaa jaksa muka paikallaan istua maisemia katsellen vai onko oppinut siihen, että joka paikkaan aina kannetaan? Ettekö koskaan tee "vaunu"lenkkejä? Miten olet vähemmän pulassa jos lapsi tuossa kantosysteemissä kyllästyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset ovat niin erilaisia.

   Tämä meidän yksilö viihtyy paremmin kannettuna.
   Olen varma, että lapsi viihtyy tunnin kannettuna, mutta en ole varma viihtyykö tuntia rattaissa.
   Vaunulenkkejä tehdään joskus, mutta paljon paljon useammin tehdään kantoliinalenkkejä.

   Ymmärsin niin, että mielestäsi on väärin tai hölmöä kantaa lasta aina joka paikkaan. Minusta ei ole. Minusta se on helppoa, mukavaa ja kaikille miellyttävää. (No vähän kyllä epätyylikästä kun on tuo takki :D)

   Poista
  2. Lapset ovat todellakin erilaisia.

   Esikoinen tykkäsi, kun käytiin tunnin vaunulenkeillä, ja kakkonen viihtyi vain kantoliinassa ulkoilessa. Kakkonen oli yli puoli vuotta, kun suostui ensimmäisen kerran vaunuihin ilman huuto- ja puklauskohtausta.

   Hyvältä te näytätte kuvissa. Vaikka pääasiahan on, että te nautitte molemmat olostanne. :)

   Poista
  3. Teidän kakkonen kuulostaa samanlaiselta kun meidän Nestori :)

   Mun pitää muistaa tää myös toisin päin. Kun mietin miten kätevää on esim kotona laittaa väsynyt tai itkuinen lapsi rengasliinaan lonkalle tai reppuselkään kotitöiden ajaksi. Kaikki lapset ei halua läheisyyttä edes väsyneinä. Oon aina toitottanut kaikille kantoliinan näppäryyttä, mutta tosiaan, kaikki lapset ei tykkää!

   Poista
 4. Hienoltahan tuo näyttää ottaen huomioon, että kyseessä ei ole edes oikea kantotakki. :)
  Ja ne oikeat kun on melko hinnakkaita, niin mikäs sitä on tuollaisella löydöllä kantaessa.

  Mulla on yksi kulahtanut (siis tosi kulahtanut..) kantotakki, jota pidän lähinnä ihan tässä kotipihassa joskus, mutta muuten me on pärjätty ihan kantokaulurilla ja vuoritetulla kantosuojalla.
  Tuo kantosuoja on omasta mielestäni jotenkin mukavampi päällä ja lapsi pysyy siellä kuitenkin ihan suojassa ja lämpöisenä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu etten ole kantosuojaa koskaan nähnytkään. Onkos lapsella ulkovaatteita kantosuojan alla?

   Poista
  2. Siis joo, ulkovaateet päällä kyllä (talvella), mutta mulla kun on sellainen fleece-vuorellinen suoja, niin keväämmällä/alkusykystä ei tarvii hirveesti ulkovaatetta tunkea alle, kunhan pään suojaa myssyllä. :)
   Me on ainakin pärjätty tuolla.
   Pitäisikin tehdä vaikka postaus siitä ehtiessä, kun muutama on kysellyt millainen tuo on.
   Meillä siis MaM-kantosuoja.

   Kiitos haasteesta, koitan ehtiessä vastailla. :)

   Poista
  3. Sain tehtyä pienen postauksen, jossa nyt ainakin näet millainen suoja on. :)
   http://www.yhdenlaistaelamaa.blogspot.fi/2013/02/kantosuojan-suojissa.html

   Poista