perjantai 23. marraskuuta 2012

Maidosta.

Työmatkalla aloitin itse taas lehmänmaitotuotteiden käytön ja Nestori kestää sen. Imetyksen kautta onneksi välittyy niin vähän lehmän maidon proteiineja Nestorille, että ne ei haittaa. Vielä ei olla juurikaan annettu Nestorille suoraan lehmistuotteita. Voi olla, että hiljalleen siirrytään sitä kohti. Esimerkiksi makaronilaatikko maistuu yhtä hyvältä kauramaitoon tehtynä, eli ei välttämättä ruuanlaitossa käytetä jatkossakaan paljoa lehmistä.

Kaveri vinkkasi kännyköihin ladattavasta WhatsApp -ohjelmasta. Sen avulla voi netin kautta lähettää ilmaiseksi tekstareita, kuvia ja jopa videoita! Piristää kuulkaa koulupäivää ihanasti kun välillä kännykkä piippaa ja siellä odottaa tällainen: 


Ihanaa viikonloppua kaikille!

5 kommenttia:

 1. Ihana kuva!

  Meillä on pojan kanssa myös ongelmia lehmänmaidon kanssa. Imettäessäni maito kävi pojan massuun. Nyt ruokajuomana käytetty maito tekee mahan kipeäksi ja pistää ihan sekaisin. Nyt siis ollaan ihan ilman maitoa. Ruokaan voin joskus laittaa maitoa. Olen yrittänyt käyttää myös luomutuotteita, kun pelkkä laktoositon maito aiheuttaa oireita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kestääkö teidän poika sitä luomumaitoa?
   Musta tuntuu, että Nestori oireilee proteiinille, eikä laktoosille, eli laktoosittomatkaan tuotteet ei sopisi Nestorille. Mutta ei olla kyllä koetettu. (Onko äidinmaidossa samaa laktoosia kuin lehmän maidossa? Voiko laktoosi-intolerantikkovauvaa imettää? Valtava aukko mulla tässä...)

   Poista
 2. monesti käåsitelty maito käy, eli esim letut tai makaroonilaatikko, koska munamaito on kypsennetty uunissa.
  meidän maitoallergikoille on aina tullut käsky kokeilla 1-2krt vuodessa joko maito sopisi, niin kypsennetyllä maidolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, hyvä tietää :)

   Nestori ei olekaan vielä saanut janojuomaksi maitoa montaa kertaa. Voidaan aina välillä kokeilla kestäisikö ruuanlaitossa. Nestori tuskin voi olla maitoallergikko, kun kestää imetyksen kautta maitoa. Mutta herkkä, kehittymätön suolisto sillä varmasti on.

   Poista
 3. maitoallergikko voi olla vaikka äiti tuotteita voisi käyttää :) tosi monella se menee noin, että ei ihan niin herkkiä ole.
  eli siis on suositeltu käsitelty/kypsytettyä maitoa, sitten hapanmaitotuotteita ja juustoa ja ihan vikana "raakaa" maitoa lasista
  meillä on käytetty maidon sijan riisi&kauramaitoja, -kermoja ja jugurtteja :)

  VastaaPoista