maanantai 26. marraskuuta 2012

Maidosta lisää.

Nyt mulle selvisi vähän tämä laktoosihomma :) Ihmisäidin maidossa on sitä ihan samaa laktoosia kuin lehmä-äidin maidossa. Wikipedia kertoi ;)

"Lähes kaikki alle kolmevuotiaat ihmislapset sietävät laktoosia, synnynnäinen laktoosi-intoleranssi on hyvin harvinaista."

Ja ystäväni, joka on neuvolan terkka, tiesi että laktoosi-intoleranssi on se normaalitila ja me muut laktoosia kestävät ollaan geenivirheellisiä. Rupesin miettimään... Ihmislapsen luonnollinen imetyksestä vieroitusikä on 2-7 vuotta ja yleensä ihmislapsen vatsa ei kestä laktoosia 3 vuotiaasta alkaen. Olisiko tässä jokin yhteys?No, ainakin nyt selvisi se, että Nestorin vatsa kestää laktoosia, mutta ei jotakin muuta lehmänmaidon ainesosaa.

3 kommenttia:

 1. ootteko kokeillut olisko luomumaidosta (homogenoimattomasta maidosta siis) apua? mä tiedän monia joille muuten kaupan maito ei sovi mutta luomuna kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, ei ehkä olla kokeiltu pelkästään homogenoimattomia.. Onkohan kaikkea tarjolla homogenoimattomana? Esim normaalit juustot ei sovi Nestorille. Voitaiskin kokeilla! Kiitos :)

   Poista
  2. Googletin, että noi ihan tavalliset juustot taitaa olla homogenoimattomia? Tosin en nyt juuri muista mitä eri juustoja ollaan tarjottu, ehkä ei ne ei ollut homogenoimattomia. Ehkä tilalta ostettu luomujuusto sopisi? Mutta ei Nestori sitä juustoa niin osaa vielä kaivata. Pizzansa se syö ihan onnellisena vaikka täytteet on sidottu kananmunalla :D

   Poista