keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Hihi, kyllä tää tästä.

Nestorilla on kolme kevätpipoa, sininen, vihreä ja beige. Sininen ei varsinaisesti ole mun lempiväri ja beige nyt vaan on aika tylsä. Nestori siis akuutisti tarvitsee lisää kevätpipoja. Meidän asukastoimikunnalla on lainattavissa ompelukone ja Antti eilen haki sen meille. 


Tänään tutustuin ompelukoneeseen ja vähän kokeilin äidin jämätrikoilla miten pipon voisi tehdä. 

Ensimmäinen kokeilu oli lapsen pipo Mikun ohjeella. Ympärysmitta ehkä hiukan iso Nestorille :D Teen kaavan enskerralla, enkä vain leikkaa summanmutikassa kangasta :) Ja en laita valkean kankaan vuoriksi tummaa..


Seuraavaksi kokeilin suosilta oman kokoista pipoa ja se onnistui yli kaikkien odotusten! Ohje ruotsalaisesta blogista, sillä kielellä, mutta kuvat on niin havainnollistavat, etten edes yrittänyt tiirailla tekstiä :) Tää on vähän meandi-henkinen, eikö?


Tässä vielä kumpikin pipo lattialla. Mittakaavana on Nestorille sopiva beige pipo.


Nyt uskallan tilata jotain kivaa trikoota :) Tai vaikka joustofroteeta!

Ekan pipon tekemisessä meni tunti. Suurin osa ajasta meni ompelukoneeseen tutustuessa. Olen viimeksi ommellut yläasteen käsityötunnilla ja ihan ei ollut tuoreessa muistissa kaikki asiat. Onneksi edellinen käyttäjä oli jättänyt langan valmiiksi ;)

8 kommenttia:

 1. Minähän sanoin, että sä onnistut!

  Kiva, että sait pipot tehtyä. :)

  Nyt vaan kangashullutusten maailmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsit, en ois ihan heti kyllä uskonut :) Kiitos kun vinkkasit mulle noi ohjeet, ilman niitä oisin ollu kyllä niin pulasa :D

   Poista
 2. Suunnittelin itse asiassa muutama päivä sitten ihan samaa, eli muutaman kevätpipon ompelemista Konstalle :) Täytyypä ryhtyä tuumasta toimeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kannattaa :) Onkin yllättävän helppoa :)

   Poista
 3. Jestas, paljon onnea ompelukoneosaamisesta!! Oikea äiti! =)
  Meistä ei sitten yläasteen ole ollut kavereiksi ja korjaan kaiken aina käsin, vaikka ompelukoneella olis niin paljon nopsempi.. Enkä vois kuvitellakkaan, että mistään kaavoista mitään enää ymmärtäis. Huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oikea äiti tekee lasten vaatteet ite :D Voi olla aika pitkä matka kaavojen lukuun tästä mullakin ;)

   Poista
 4. Hei, mun mutsilla on tuollainen ihan samanlainen Hiusvarma! Se saattaa kyllä olla vanhempaa vuosikertaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo taitaa olla aika vanha kone kans, mutta niin varma vekotin! Veikkaan, että munkin äitillä oli tuollainen, tai kun pujotin lankaa, se tuli lihasmuistista! Tai sit koulussa on ollut Husqvarnoja kans ja niissä kaikissa samanlainen langanpujotus.. En tiiä.

   Poista