maanantai 14. toukokuuta 2012

Yhdeksäs kuukausi.

Edellisen kuukauden aikana Nestori on oppinut hurjasti uusia taitoja. Ryömiminen on tavotteellsta ja jokapäiväistä. Konttaus on myös hallussa, mutta konttaamalla Nestori ei vielä etene suunnitelmallisesti, kunhan konttailee konttailemisen ilosta. Nestori osaa nousta seisomaan tv-tasoa ja tuolia vasten. Hän ottaa hapuilevia askelia ja hivuttautuu tukea pitkin hiukan. 

Äitienpäivän aamukahvit sängyssä.

Nestori sai mönkiä pinniksen puolella kun sängyssä oli kuumaa kahvia.


Kommunikointikin on edennyt, äsken istuskelin olkkarin lattialla ja luin lehteä samalla kun Nestori leikki siinä vieressä. Nestori tuli ihan kiinni mun jalkaan, katsoi tiiviisti silmiin ja ähisti teatraalisesti. Vein hänet pytylle. (Eilen oltiin äitienpäiväkahvilla Nestorin isomummun luona ja siellä ollessa kakkahätä yllätti Nestorin. Siellä ei ole pottaa, joten Nestori kävi pytyllä asioilla ja huomasin että se onkin paljon helpompaa kuin potalla käyminen!)
Aamulla join kahviani olkkarin lattialla ja Nestori leikki. (Nestorille ei yleensä aamiainen maistu, eikä Nestori oikein jaksa istua pöydän ääressä aamuisin, siksi joskus istun lattialla aamukahvini kanssa Nestorin seuraksi.) Nestori kömpi syliin ja taputti mun rintakehää. Sen silmät kirkastu ja naama meni isoon hymyyn, kun kysyin ottaisko se maitoa. Me ollaan vähän opittu kommunikoimaan, selkeesti :)


Me mentiin äitienpäivälounaalle.

Nestori sai ruokailla aikuisten tuolissa. 

Kuluneet yhdeksän kuukautta mulla on ollut päävastuu Nestorin nukuttamisesta iltaisin. Antti on toiminut hyvänä assarina, tuonut kännykkää, pöyhinyt tyynyä, täyttänyt vesipulloa, kanniskellut itkevää pikkuvauvaa ympäri asuntoa ja ollut tärkeänä henkisenä tukena. Tänään on tarkoitus vaihtaa rooleja. Tänään imetän illalla olkkarin sohvalla ja Antti tuo Nestorin hereillä makkariin ja nukuttaa. Todennäköisesti Nestori ei osaa nukahtaa ilman maitoa, ja alkaa itkeä, mutta sitten imetän olkkarissa, kunnes Nestori rauhottuu ja Antti yrittää uudelleen. Toiveet on korkealla, nimittäin viimeviikkoina Nestori on nukahtanut mun lauluun ja taputteluun.Tavoitteena olisi, että Antti saisi Nestorille opetettua miten nukahdetaan aivan yksin. Kuulostaa aika kaukaiselta vielä, mutta  ehkä ihan mahdolliselta.

6 kommenttia:

 1. Voi ihanaa koko kertomus! Ja tsemppiä uusiin tavoitteisiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Uusi unikoulujuttu ei oikeen vielä alkanutkaan, Nestorilla on korvatulehdus. Imetän uneen, kaikille helpointa se nyt.

   Poista
 2. Nestori on oppinut kyllä jälleen paljon kuukauden aikana!
  Tsemppiä nukahtamisopetteluun!

  VastaaPoista
 3. Huimasti kehitystä, hyvä Nestori :)

  Me myös jokin aika sitten opetettiin poika nukahtamaan myös isänsä kanssa, ei ollut loppujen lopuksi vaikeaa, ja helpottaa äidin arkea huomattavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hienoo kuulla et onnistuitte! Toivottavasti mekin sit kun ny ees päästään treenaileen..

   Poista