maanantai 8. elokuuta 2011

Painonhallintaa.


En tullut raskaaksi toiveista huolimatta. Kävin lääkärillä ja päällisin puolin minussa oli kaikki okei. Lääkäri sanoi, että jos olisin vähemmän ylipainoinen, saattaisin tulla helpommin raskaaksi. Vaikka meidän elämäntavat eivät ollutkaan kovin huonoja alun perin, alettiin Antin kanssa syödä vielä terveellisemmin. Lisättiin kasvisten määrää huimasti ja jätettiin pullapupellukset vähemmälle. Tällaisilla muutoksilla taitaa olla suotuisia vaikutuksia myös miesten hedelmällisyyteen.

Vaikka en ole kovin epäterveellisesti syönyt nyt raskausaikana, minulle on kertynyt massaa jo yli 20 kg lisää. Puhuin neuvolaterkkani kanssa asiasta ja hän ei osannut suorilta auttaa minua. Mutta antoi lähetteen ravitsemusterapeutille. Kävin tapaamassa terapeuttia viimeviikon torstaina ja sain paljon hyviä vinkkejä! Varmasti paras vinkki oli, että pidän huolta että syön pääruokaa aina vähemmän kuin Antti. Salaatilla ja muilla kasviksilla täytän lautaseni loppuun. Huomattiin myös, että syön liian vähän kalaa. Varsinkin nyt raskausaikana tarvitsisin Omega-3 rasvahappoja enemmän.

Antti ottikin heti vinkin itseensä.
Tänään sain lounaaksi ahventa!


Kylkiäisenä kaalia ja tomaattia. Nami. 

 

Ollaan nyt mökillä ilman juoksevaa vettä.
Tämä kodinhengetär haluaa käyttää kertakäyttölautasia ;)

 

 Mökkiterkuin, Riina 35+3

6 kommenttia:

  1. Mullakin tuli 22 kg raskauden aikana ja viiden kuukauden jälkeen synnytyksestä on kadonnut melkein 25 kg. Ensimmäisen kuukauden aikana paino tippui kymmenisen kiloa, joten suurin osa painosta on ollut nesteitä.

    Pidät vain itsestäsi huolen, älä huoli siitä kuinka paljon tai vähän syöt, pääasia on että syöt. Mieti, että se mitä suuhusi laitat, on myös vauvan ravintoa, se ainakin mulla toimii hyvänä motivaattorina syödä terveellisesti :)

    Ja välillä pitää herkutellakin! ;)

    VastaaPoista
  2. Onpas herkullisen näköisiä ahvenia! Oikein tuli vesi kielelle, tämän pahoinvoinnin keskelle. :D

    VastaaPoista
  3. Taina, sun kokemukses on kyllä lohduttava :)
    Mua ahdistaa vaan kun takana on pitkät pätkät ylipainoa. En haluaisi taas :/

    Heidi, voimia pahoinvointiin! <3

    VastaaPoista
  4. Oho, nyt vasta huomasin, että sulla on blogi! Hienoa! Voin nyt seurailla, kuka teille oikein muuttaa asumaan! ;)

    VastaaPoista
  5. Tuo miehen mukaan syönti on minullakin paha tapa, josta pitää tietoisesti ajattelemalla pyristellä eroon. Kun ruoka on hyvää ja P. ottaa lautasen täyteen, tahtoisi sitä itsekin! Mutta kulutan vähemmän, joten ei auta muu kun koettaa pienentää annosta. Kyllä silläkin täyteen tulee.

    Mutta silti tuo toinen sai enemmän.... :P

    VastaaPoista
  6. Mirja, oon unohtanut mainostaa :) Vaikka en ole vielä kovin kauaa tätä kirjoitellut..

    Mekkis, no älä!! Tosi vaikee olla syömättä saman verran. Mutta kun mies on päätä pidempi, ei oikein ole sama tuo kulutus meillä.. :D

    VastaaPoista