perjantai 23. joulukuuta 2011

Kotona liinassa.

Ystävä vinkkasi, että kotihommia tehdessä vauva viihtyy varmasti paremmin selkä äitiin päin. Näkeehän silloin paljon paremmin. Kantoliinakanavan kuvallisilla ohjeilla ja Antin avustuksella sain kuin sainkin kuikuilijan kyytiin. 


Kantoasennon nimi on "Buddha". Vissiin jotkut vauvat taipuvat siten, että sääret ovat vierekkäin.. En tiedä johtuuko kestovaipasta, Nestorin paksuista reisistä vai mistä, mutta ei Nepsu sillain taivu. Tuossa se istuu jalkapohjat vastakkain. Ei se mitään sanonut, joten oletan että se oli hyvä asento. Nepsu kyllä antaisi kuulua, jos jokin olisi vialla ;)

4 kommenttia:

  1. Juu Nessu kyllä ilmoittaa.. Ensin vähän alahuuli väpättää ja jos ei heti reagoi niin sitten huudetaankin jo vähän kovemmalla äänellä!! Ihania ootte <3

    VastaaPoista
  2. Jos kannat näin päin, niin kannattaa pitää huoli siitä, että
    1) lapsen selkä on pyöreänä ja jalat eivät ole alaspäin vaan nimenomaan näin kippurallaan
    2) liina on hyvin levitetty sun oman selän puolella, saattaa nimittäin alkaa painaa sua kun painopiste on ikäänkuin "irrallaan" sun vartalosta
    3) Lapsen ympärillä on kolme kerrosta liinaa, näin se antaa parhaan tuen lapselle eikä ole pelkoa, että se kupsahtaisi vahingossa sieltä pois.

    Parasta tietysti olisi kantaa lasta kasvot sinuun päin, mutta jos pieni pöllöpää haluaa välttämättä katsella maisemia, niin buddha-asento on kasvot-menosuuntaan-asennoista paras.

    Ihanan värinen liina muuten! Meilläkin oli Tricot slen (ruskeana vain) käytössä alkuaikoina!

    VastaaPoista
  3. niin ja toi "pöllöpää" ei sit ollut mikään loukkaus tai haukkumasana. Meidän poitsulla pää vaan kääntyi liinassa kuin pöllöllä konsansaan, siksi tuli vain käytettyä samaa termiä teidänkin liinalapsesta :)

    VastaaPoista
  4. Hauska sana tuo pöllöpää, kyllä niin kuvaava :) (Pöllöpää tais lapsena olla aika käytetty haukkumasana :D Mun pikkusisko oli pienenä aika pörrötukkainen, kun ei antanut harjata hiuksiaan aina, ja äiti kutsui siskoa tarhapöllöksi. Kutsuin kans joskus ja se vastas, et ite oot koulupöllö :D Hän siis oli vielä tarhassa ja minä jo koulussa.)

    Ja kiitos vinkeistä!

    Me tarvitaan kans jossain vaiheessa kudottu joustamaton liina, tuo trikoinen alkaa olla jo vähän liian joustava. Mutta toisaalta, ulkona käytetään aina reppua ja kotona ei nyt _vielä_ niin haittaa, vaikka sidonta valuukin :) Ei tuo muutenkaan kotihommia jaksa vielä niin kauaa katsella.

    VastaaPoista