maanantai 26. syyskuuta 2011

Kirppistelyä vauvan kanssa.

Lauantaina oli naapurikunnassa MLL:n syyskirppis. Lähdettiin koko perheen voimin etsimään Börjelle housuja. Vauva on kasvanut jo niin, että 50 cm vaatteet ovat pieniä, eikä meillä ollut kovin monia 56 cm housuja. 

Tutti tuliaisia vaarilta :)

Kirpparilla oli todella paljon väkeä ja meidän pikkuinen valitteli masukipuansa aina välillä. Koitettiin siis olla mahdollisimman nopeita :) Bongasin pöydän, jossa oli kyltti poikien vaatteita 56-62 cm. Sinne! Samalta myyjältä ostettiin kolmet pökät, tavalliset kolitsit, ihanat vakosamettiset lappuhaalarit ja söpöt sammakkokuosiset puolipotkarit.

Pojan vaatteita.

Ennen Börjen syntymää ajattelin, että pukisin lapsen melko sukupuolineutraalisti, mutta kuinka onkaan käynyt.. On se vain niin söpö, jos sillä on lappuhaalari!

Börje on nyt yli viikon ajan ollut joka päivä hereillä! Perjantaina laskin hänet peiton päälle lattialle ja kovasti poika alkoi kammeta itseään ylös. Aivan alkutekijöissähän nämä harjoitukset vielä on, mutta jos jatkossakin lapsi on hereillä päivittäin, eiköhän lihakset pikkuhiljaa vahvistu!

Kuusiviikkoinen reenailee.

Börje nukkuu kerralla maksimissaan kaksi tuntia. Kahdesti hän on nukkunut neljä tuntia putkeen, mutta pääsääntöisesti kaksi tuntia. Hän herää masukipuun, ei enää nälkään, niinkuin pienempänä, mutta ei kuitenkaan nukahda uudelleen ellen imetä. Joka yö olen aivan poikki ja googlaan kännykällä kaiken maailman juttuja vauvan masukivuista, ja toivon, että tämä olisi viimeinen tällainen yö. Mutta aamun tullen olenkin aina pirteä ja en enää itseni puolesta niin ole pahoillani. Mutta kuinka paljon hallaa tekee lapsen kasvulle, kun hän ei koskaan nuku yli kahta tuntia. 

Olen kokeillut ruokavaliojuttuja, en syö kaaleja, paprikaa, sipulia, ruista, papuja, kahvia, maitotuotteita.. Ollaan annettu cuplatonia ja todettu se tehottomaksi ja annettu disflatyliä, jonka avulla lapsi saa paukuteltua enemmän, ja sitä kautta olon luulisi helpottuvan. Nyt uusimpana kikkana ollaan säännöstelty vauvan ruokailuja päivisin. Ystävän koliikkivauvan hoitoon kehoitettiin pitämään imetysväli aina vähintään kahdessa tunnissa, että masu saa aikaa rauhoittuakseen taas. Siitä saattaa olla apua.. Kuulostellaan :) Tänään mennään neuvolaan, kysellään siellä vielä lisää vinkkejä.

Lisäys: neuvolan täti ehdotti miettimään vyöhyketerapiaa. Ja todellakin, se oli meillä mielessä käynyt, mutta unohtunut. Börje on muuten jo aika iso, 4,4 kg ja 54 cm!! Painoa tullut 300 g viikossa :) 

4 kommenttia:

 1. Voimia masukipuilun kanssa! Jos yölliset heräilyt ei helpota (eikä se ole enää masu joka vaivaa), kannattaa lukea Elisabeth Pantleyn pehmeä matka höyhensaarille! Se on unikoulukirja, jonka mukaan meillä unikouluillaan parhaillaan (vaikka varsinaisesti unikoulua ei vielä teillä tarvita, voit saada siitä hyviä vinkkejä tulevaakin varten). Kun vaan olisin tajunnut sen aiemmin, voisi meilläkin olla paremmin nukkuva poika. Mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan, ja oon vähän sitä mieltä että kyllä Eeliskin nukkuu sitten kun on valmis siihen. Pienempänä Eelis söi AINA kahden-kolmen tunnin välein, nyt kiinteiden myötä tahti on kolmen-neljän tunnin välein. Luulen että Eelis liikkuu niin paljon että kuluttaakin sitten paljon energiaa! Ja liikaahan ei voi imettää, ei se vauva syö sitten jos ei ole nälkä, ja jos syö niin pulauttaa kyllä ylimääräiset pois.

  Ja älä huoli Börjen unista, näin pienellä ei ole vielä vuorokausirytmiä, kyllä se nukkuu sitten päivällä yön unet kiinni :)

  Täälläkin väsyttää ihan kamalasti öisin yölliset heräilyt mutta aamulla oon kans suhteellisen pirteä. Eihän tässä mitään kamalan suurta ajattelutyötä pysty tekemään, mutta tätä vartenhan sitä ollaan mamma"lomalla" :)

  Masuvaivoihin kannattaa koittaa myös masun ja selän hieromista ja meillä Eelis piereskeli paljon aina kun sai olla lattialla, siinä sai ilman kiertämään. Myös jalkojen ylös-alas pumppaus auttoi. Meillä tosin Eeliksellä ei juurikaan ollut masuvaivoja, joten tämän enempää en osaa auttaa :)

  VastaaPoista
 2. Eelis on kyllä melkoisen touhukas tyyppi, varmasti kuluttaakin paljon! Ja kun päivällä mennä vipeltää koko ajan, yöllä on ihana olla äidin kyljessä kiinni <3

  Börje nykyään pulauttaa ruokailun päätteeks, ja silti hamuaa ja lipoo kielellään ja mitä näitä merkkejä nälästä nyt on. Tällaisessa tilanteessa ollaan ny alettu antaan tuttia ja syliä hyssytelläksemme. Ja jos herää alle kahden tunnin päästä masukipuihin, ollaan koitettu just asentoja vaihtamalla helpottaa pienen oloa. Börje piereksii kans monesti jos jalkoja pumppailee :)

  VastaaPoista
 3. Hei IHANAT nuo sammakkohousut!

  Voi masukipuja :( Toivotaan että se vyöhyketerapia auttais.

  Börje näyttää jo niin kasvaneelta noissa kuvissa, silmätkin noin isosti auki ja hienosti kannattelee päätään!

  VastaaPoista
 4. Satu, mustakin ne sammakkopökät on aivan huiput!

  Ja Börje ON kasvanut :)
  Iso pikkuinen jo <3

  VastaaPoista