tiistai 31. heinäkuuta 2012

Imetyksestä ja yöunista.


Me luovuttiin unikoulujutuista. Tuntui, että se on vain turhaa stressaamista. Nyt Nestori nukahtaa illalla imetykseen parissa minuutissa. Tosin iltaisin saatan imettää monta kertaa, jos Nestori ei heti nukahda, me palataan takaisin olkkariin leikkimään. Nestori pyytää syliin tai konttaa taputtelemaan sänkyä kun haluaa taas koittaa tulisiko uni. 







Viimeyönä Nestori heräsi kerran. Viimeviikolla oli öitä, jolloin Nestori heräsi ehkä kaksikymmentä kertaa. Tuommoisten levottomien öiden jälkeen yövieroitusajatukset kyllä pyörivät päässä. Ehkä sitten, jos levottomia öitä on enemmän kuin rauhallisia.






Oltiin tänään asuntomessuilla (minä lintsasin koulusta). Nestori kulki koko päivän neliöliinassa, selän puolella enemmän, sylissä vähemmän. Pari kertaa pysähdyttiin, että Nestori sai jaloitella ja touhuta omiaan (ja minä kuivatella hikisen paitani :)). Kertaakaan koko reissun aikana Nestori ei malttanut ottaa maitohuikkaa! Imetin siis heräämisen jälkeen ensimmäisen kerran vasta viiden jälkeen illalla! Huh huh!

Nyt ymmärrän miksi joistakin äideistä tuntuu, että alle vuosikas vauva voisi vierottua imetyksestä. Jos olisin tarjonnut Nestorille tuttipullosta korvikemaitoa, hän olisi ehkä sitä ottanut, ottihan hän tuttipullosta vettäkin. Onneksi tiesin, ettei Nestori tarvitse muuta maitoa ja ennenpitkää hän malttaa imeä. Kotona maitohuikka ei kiinnostanut heti ensimmäisellä, eikä neljännelläkään kerralla kun tarjosin. Mutta kohta kiinnosti ja Nestori hengailikin aika pitkään rinnalla. Ihana 




Kuvat on viime viikonlopulta. Käytin Leenan vinkkiä, peitettiin salama valkoisella biopussilla. Siten salama ei ole liian terävä, vaan valaisee juuri mukavasti! Parhaiten kuvan saisi, jos lapsi olisi selkä aurinkoon päin, silloin hän ei siristelisi, eikä kasvoille tulisi varjoja hatusta. Ja biopussilla päällystetty salama valaisee kuitenkin lapsen kasvot. 

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Paljon muutoksia.

Meillä on ollut tosiaan aivan uudenlainen viikko! Olin arkena joka päivä koululla muutaman tunnin. Sillä välin Antti ja Nestori ovat touhunneet omiaan, käyneet puistoissa, hoitaneet asioita ja leikkineet kotona. Etukäteen mietimme miten imetykseen mielellään nukahtava Nestori mahtaa nukahtaa isänsä kanssa päiväunille. Nestori on nukahtanut odotusten mukaisesti mainiosti isänsä syliin reppuun! Siitä Antti on sitten laskenut nukkuvan pojan sängylle. 

Ruokailuissakin on tapahtunut muutoksia, Antti on syöttänyt Nestoria. Siis lusikallakin. Ja sormiruokaakin poika on saanut Antin syöttämänä. 

Ja pojan leikkiminen on muuttunut. Enää palikoiden imeskely ei ole ykkösjuttu, vaan Nestori siirtelee tavaroita paikasta toiseen, kuljettelee ja jemmailee. Nestori kävelee puita pitkin tosi näppärästi. Kirjat ei vielä juuri kiinnosta.

Ja, kuten kuvasta näkyy, Nestori on istunut rattaissa. Olin hölkkälenkillä ja sain molemmat personaltrainerini mukaani. Aluksi Nestori istui ihan tavallisesti, selkä menosuuntaan, mutta kun alkoi vähän kyllästyä ja valitella olostaan keksimme heittää aisan toiselle puolelle! Aluksi Nestori oli vähän jähmeä, puristi kauhukahvaa rystyset valkoisena, mutta pian jo hihkui vauhdista! 


Hmm.. Näköjään mun kielenkäyttökin on muuttunut. En sano Nestoria enää vauvaksi, vaan pojaksi. Oh, milloinkohan tämä on tapahtunut :)

tiistai 17. heinäkuuta 2012

Vauvatreffit.

Me käytiin lauantaina tapaamassa Nestorin ikätovereita. Ryhmäkuvan ottamisessa on haastetta :) Mutta onnistuttiin!

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Eka päivä.

Mulla oli kivaa koululla, sain yllättävän paljon aikaiseksi. Kävin kerran kotona imettämässä, kun tuli tosi kova ikävä poikia. Pojillakin oli mennyt mukavasti. Antin kaveri kävi tyttärensä kanssa kahvilla. 

Olen miettinyt, että en ehkä näe kun Nestori kävelee ensimmäisen kerran, tai en ehkä ole kuulemassa kun se sanoo ensimmäiset sanansa. Tänään Nestori oppi jo heti jotain uutta. Antti otti videon Nestorin uudesta taidosta. 


On se niin taitava jo :) 

lauantai 14. heinäkuuta 2012

Yhdestoista kuukausi.

Nestori on taas kehittynyt huimasti. Ei melkein pysy perässä. Nestori kulkee puita pitkin tosi näppärästi ja päivittäin ottaa muutamia askelia ilman tukea, tuesta toiseen. Nestori osaa myös laittaa esineitä laatikoihin ja piiloihin. 

Pinsettiotetta Nestori ei vielä hallitse, mutta se ei menoa haittaa.

Nestori kapuaa itse rattaiden tavarakoriin.

Ulkona liinakyyti on paras.
Ylihuomenna menen kouluun. Hurjaa, että seuraavat 5,5 kk Nestori viettää enemmän aikaa isänsä kanssa kuin minun kanssa. Antti saa mahdollisuuden seurata lähietäisyydeltä poikansa kasvua ja kehitystä. En tiedä mitä blogille tapahtuu. En tiedä kirjoittelenko tänne iltojen ja viikonloppujen juttuja, vai pyydänkö Anttia raportoimaan arkea. Saa nähdä.

keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Välipala.

Ostin Punnitse&Säästästä sokerittomia ja suolattomia riisimuroja Nestorille. Harmittelin, kun riisimurot on kuitenkin turhan pieniä, Nestori ei saa niitä suuhunsa, kun ei vielä osaa pinsettiotetta. Netistä sain kuitenkin vinkin sekoittaa riisimuroja turkkilaisen jugurtin tai rahkan joukkoon. Tänään Nestori ilmoitti välipalanälästään kesken tv:n katselun. Ei muuta kuin ohjelma pauselle ja välipala naaman eteen. Ekaa kertaa ihan itse lusikan ja lautasen kanssa.


maanantai 9. heinäkuuta 2012

Nestori on iso poika.

Niin iso, ettei se kotona tule syliin. Ei vaikka kuinka pyytäisin. On päästävä koko ajan leikkimään ja tutkimaan. Enää ei syli kiinnosta. Onneksi saan halia ja nuuhkia vauvaani ulkona, ulkona liinakyyti on paras! 


Ei siitä kauaa ole, kun jokunen ihminen on kommentoinut, että hemmottelen Nestorin pilalle, kun sylittelen kovasti. Tai että se tottuu liian hyvään, kun pääsee aina halutessaan syliin. En ole jaksanut pahoittaa mieltäni noista kommenteista, vaikka ihan idioottimaisia ne onkin. 

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Filmitähti.

Nestori on oppinut hiljattain syömään lusikalla. Välillä Nestori saa iltapalaksi puuroa. Tänään tarjolla oli kaurapuuroa, jota ei kyllä enää hetkiin taas anneta. Ei ole nimittäin eka kerta kun kaurapuuro tulee paluupostissa sängylle juuri kun Nestori on nukahtamaisillaan :(


Nestori on taas kipeä. Koko päivän hän oli ihan raasu, silmät ja nenä vuotivat ja poika oli ihan voipunut. Illalla Nestori piristyi ihmeen paljon ja jaksoi jopa esitellä uusinta taitoaan videolle :)